Eerste spoor re-integratie

Als een werknemer zich bij u heeft ziek gemeld en aangeeft niet is staat te zijn de eigen functie uit te oefenen, betekent dit natuurlijk niet automatisch dat dit ook leidt tot verzuim. Immers er kunnen mogelijkheden zijn, al dan niet tijdelijk, dat de werknemer andere werkzaamheden bij u kan verrichten.

Mocht uw werknemer toch uitvallen door verzuim en de re-integratieactiviteiten worden al ingezet in de eerste 6 weken van het verzuim, dan zal de kans op succesvolle terugkeer van die werknemers aanzienlijk groter zijn dan zonder die activiteiten. Dat wijst onderzoek uit.

De adviseurs van P-Centrum zullen er in eerste instantie alles aan doen om uw werknemer terug te laten keren naar het eigen werk, of naar ander werk binnen de eigen organisatie. We noemen dit interne re-integratie of re-integratie eerste spoor.

De werknemer doet in dit traject aangepast werk, volgens een opbouwschema. Waarbij met name wordt gelet op de belasting van de functie versus de belastbaarheid van de werknemer, zodat er een maximale kans is op duurzaam herstel. Een goede begeleiding vanuit P-Centrum en de werkgever is van belang om de gestelde doelen te realiseren. 

In dat geval bieden de arbeidsdeskundigen en jobcoaches van P-Centrum uitkomst. Zij kunnen zowel de begeleiding als een tijdelijke re-integratieplaats (werkhervatting) voor uw werknemer verzorgen buiten de eigen organisatie. Zo kan de werknemer blijven deelnemen aan het arbeidsproces, op krachten komen en met de juiste begeleiding weer terugkeren naar het eigen werk of naar een alternatieve functie binnen uw eigen organisatie.

Meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

085-1304736

info@p-centrum.eu

P-Centrum Nederland is uw oplossing voor werk re-integratie, loopbaancoaching en outplacement.

HoofdVestiging

Hortsedijk 35

5708HA HELMOND

 

We hebben diverse spreeklocaties in het land.

Telefoon en mail

Telefoonnummer

085-130 47 36

E-Mail

info@p-centrum.eu